Kuunkajon lapinporokoirat

Kuunkajon pienellä kotikennelillä on tätä nykyä kaksi osoitetta Kokkolassa. Ykspihlajassa on kennelin pääpaikka, jossa suurin osa pentueista on syntynyt.

Siellä asun minä, Miia mieheni Timon kanssa. Täällä asustaa tällä hetkellä kolme narttukoiraa: musta labradori Tiu eli Valpisa's Dancing Girl (01/2003) sekä lapinporokoirat Loimu eli Kuunkajon Korvenhenki (06/2006) ja Valo eli Kuunkajon Tyyntä Tankarissa (09/2012).

Toisella puolella Kokkolaa asuu Silva sekä lapinporokoiraurokset Romu eli Poropeukalon Rokki (03/2011) ja Revo eli Tinttaraisen Viltinvahti (08/2013). Vierailevina tähtinä Silvan luona ovat myös toisinaan bretoniuros Turre eli Yavanna's Omer (05/2009) sekä pk.collieuros Roki.

Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä, ne kulkevat monessa mukana ja niiden kanssa harrastellaan ainakin mielenvirkistykseksi. Niinpä kotona olevien koirien määrä ei tästä voi juurikaan kasvaa ja siksi meillä on myös useampia sijoituskoiria, jotta kasvatus voi pienessä määrin jatkua.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu monelta kantilta. Pyrimme käyttämään jalostukseen vain terveeksi tutkittuja, hyväluonteisia koiria. Pyrimme myös luonnetestaamaan jalostukseen käyttämämme koirat, ja mahdollisuuksien mukaan myös poropaimennustestaamaan ne. Pentueita syntyy 0-2 vuodessa. Emme halua käyttää jalostukseen kovin nuoria koiria, sekä nartut että urokset saisivat olla vähintään 3-vuotiaita, jotta ne ehtivät kehittyä sekä kropaltaan että luonteeltaan.

Kyselyt rodusta ja tulevista pentueista mieluiten ensin sähköpostilla.


Miia Tynkkynen
Sammonkatu 31
67900 Kokkola
gsm. 040-558 1601
kuunkajon@netti.fi

Silva Kirmanen
Kokkola
040-172 4002
silva.kirmanen@suomi24.fi


Silva ja Miia sekä Revo, Valo ja Loimu


~ Etusivulle ~