Kuunkajon lapinporokoirat

Kuunkajon pienellä kotikennelillä on tätä nykyä kaksi osoitetta Kokkolassa.
Minun eli Miian luona asustaa tällä hetkellä kaksi lapinporokoiranarttua Valo eli Kuunkajon Tyyntä Tankarissa (09/2012) sekä Naava eli Kuunkajon Viides Vuodenaika (05/2017).

Toisella puolella Kokkolaa asuu Silva ja lapinporokoiraurokset Romu eli Poropeukalon Rokki (03/2011) ja Revo eli Tinttaraisen Viltinvahti (08/2013) sekä bretoniurokset Turre eli Yavanna's Omer (05/2009) ja Touho eli Jarlein Royal Guard (05/18).

Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä, ne kulkevat monessa mukana ja niiden kanssa harrastellaan ainakin mielenvirkistykseksi. Niinpä kotona olevien koirien määrä ei tästä voi juurikaan kasvaa ja siksi meillä on myös useampia sijoituskoiria, jotta kasvatus voi pienessä määrin jatkua.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu monelta kantilta. Pyrimme käyttämään jalostukseen vain terveeksi tutkittuja, hyväluonteisia koiria. Pyrimme myös luonnetestaamaan jalostukseen käyttämämme koirat, ja mahdollisuuksien mukaan myös poropaimennustestaamaan ne. Pentueita syntyy 0-2 vuodessa. Emme halua käyttää jalostukseen kovin nuoria koiria, sekä nartut että urokset saisivat olla vähintään 3-vuotiaita, jotta ne ehtivät kehittyä sekä kropaltaan että luonteeltaan.

Kyselyt rodusta ja tulevista pentueista mieluiten ensin sähköpostilla.

 

Miia Peltola
Kokkola
040-558 1601
kuunkajon@gmail.com

Silva Kirmanen
Kokkola
040-172 4002
silva.kirmanen@suomi24.fi


Silva ja Miia sekä Revo, Valo ja Loimu

~ Etusivulle ~